Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återfunnen efter ett dygn

Annons

Mannen hade fiskat tillsammans med en vän i en sjö på Drevfjället. Då han har ett lätt handikapp som gör att går med en del svårigheter, valde mannens fiskekompis att gå i förväg och hämta en bil för att möta 52-åringen, det för att han inte skulle behöva gå så långt. Mötesplatsen skulle vara där stigen från fjället kommer ner på vägen till Gördalen.

När mannen kom till den överenskomna mötesplatsen fanns inget spår av 52-åringen. Han följde då stigen tillbaka upp till fiskeplatsen och sökte därefter fram till efter midnatt innan han slog larm.

Under torsdagen sökte ett femtontal fjällräddare, fem polishundar och en polishelikopter efter mannen utan resultat.

Det var först strax före klockan 17.00 på kvällen som helikoptern återfann mannens ryggsäck ett femtiotal meter från stigen. Endast 400 meter från den överenskomna mötesplatsen.

Sökandet mobiliserades då snabbt om och strax efter klockan åtta på kvällen kunde mannen påträffas välbehållen, om än sliten och knottbiten efter dygnet på fjället.

- Ett oerhört skönt besked även om jag just nu inte har några andra uppgifter än att han är återfunnen välbehållen, säger Lena Nilsson.

Polisledningens snabba beslut om att kalla in en helikopter, liksom att en ny helikopter var på väg för att ersätta den första visade sig vara till stort värde för den lyckliga upplösningen på försvinnandet.

Mer läsning

Annons