Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbete en väg till hälsa

/
  • Arbete en väg till hälsa var temat för det seminarium som på torsdagen hölls i Salem. Här är det Arbetsförmedlingens Sam Risander som talar.  Foto: Björn Rehnström

Annons

Salem driver sedan en tid ett projekt som heter Social ekonomi. Projektledaren Berit Sisell informerade om projektet. Bland annat att man nu har omkring 13 anställda och sju personer som går i praktik eller andra verksamheter på Salem. Den lilla församlingen på 67 medlemmar omsätter inte mindre än 2,9 miljoner i den sociala delen plus församlingsverksamheten som omsätetr 600 000 per år.

Medverkade gjrde också representanter för arbetsförmedlingen, kommunen, Försäkringskassan och andra.

Folkhälsoplaneraren och pastorn Pege Andersson berättade att projektet ska leda till att Salem gör en affärsplan och få kunskaper osm behövs för att kunna delta i upphandlingar av olika jobb inom den sociala sektorn.

Landstingspolitikerna Birgitta Sakredeus medverka med att bland annat berätta att det fanns pengar att hämta till just sådana här verksamheter genom de så kallade Finsam-projekten, där man slår samman pengarna från olika aktörer och gör något bra för personer som har det socialt jobbigt. Sådana projekt är vanliga på andra håll i landet, men varken Orsa, Mora eller Älvdalen har något Finsam projekt för närvarande.

Mer läsning

Annons