Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älvdalen får fler poliser

Annons

Att det kommer att bli ytterligare två poliser i Älvdalen bekräftas av polismästaren Anders Landén i Falun.

- Vi har som vision att förbättra situationen på alla de befintliga små stationerna i Dalarna med tiden och nu var det läge att göra det här i Älvdalen, säger Anders Landén.

De tomma rummen på polisstationen i Älvdalen har blivit fler och fler de senaste åren. Detta sedan först chefen Leif Sandqvist fick förflyttning. Därefter avgick Sixten Persson med pension och Kent Lissmats förflyttades till Mora.

Detta har medfört att den senaste tiden har Älvdalen haft två poliser i tjänst: Jan Andersson samt Bert Hårdén, vilken dock bara arbetar i inre tjänst på grund av rehabilitering. Situationen blev därmed i det närmaste ohållbar för Jan Andersson. Särskilt som kontoristen Iris Hedén sedan september varit stationerad i Mora för att hjälpa till där.

Nu får Jan Andersson dock förstärkning av Lars Svedlund och Börje Tegnér som stationeras i Älvdalen efter storhelgerna vid nyår. Därmed blir det åter fyra poliser i Älvdalen.

Polisen i Älvdalen kommer dock som tidigare att samplaneras med Mora och övriga länet, vilket betyder att man även i fortsättningen kommer att få rycka ut till andra orter när det händer något speciellt.

Polisman Lars Svedlund är mycket positiv till att nu bli stationerad i Älvdalen.

- Nu kommer polisen att synas mer i Älvdalen. Är det bråk i Brunnsberg så finns vi förhoppningsvis i Älvdalen i stället för i Mora, då det är dags för utryckning.

Chefen för polisområde Norr, Jan-Erik Skarp, bekräftar också förstärkningen i Älvdalen.

- Vi har sagt att för att få någon som helst trovärdighet måste vi ha en polisiär närvaro även på de mindre orterna och nu fanns möjligheten. Att Jan Andersson varit mer eller mindre själv har ju inte varit bra.

När det gäller Iris Hedén, säger Jan-Erik Skarp att hon fortsättningsvis ska vara stationerad i Älvdalen och troligen inte behövs så mycket i Mora som under hösten.

Kommunalrådet Myr Herbert Halvarsson blir glatt överraskad då han får nyheten om de nya poliserna till Älvdalen av Mora Tidning på torsdagsmorgonen.

- Detta var kanonbra. Det blir bra också för det förebyggande arbetet som vi bedrivit i Distriksgruppen, att nu få poliser med kännedom om orten och personer som deltar i det arbetet, och därför hoppas vi nu på mer samarbete med Distriktsgruppen.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons