Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Almanacka för 100-åringen i Hörks hage

Annons

Sune Jansson visade smakprov på den dvd han gjort om verksamheten och det var inte hans enda insats för att dokumentera husets, och Björnbergs arbetares byggnadsförening, och dess historia.

Nu har han även låtit framställa en almanacka med bilder från verksamheten och bygden.

-Jag har samlat på mig så mycket jag kunnat om min gamla hemby, Hörks hage, berättar Sune som numera bor i Stora Mellösa.

-Bland annat har jag kommit över en hel del gamla, historiskt intressanta, bilder som jag tyckte skulle vara lämpliga att göra en almanacka av enligt den modell som börjar bli så vanligt ute i byarna numera.

Med hjälp av sin egen laserskrivare och en icke föraktlig rutin i konsten att skapa bild (han jobbade under många år på tv i Örebro) har han nu åstadkommit ett verkligt förnämligt dokument.

Här kan man se bilder från en samling i Folkets hus med Logen Verdandi, arbetslag vid en gruva i Björnberget, ett skolkort från tidigt 1900-tal, arbetare vid linbanan i Björnberget, ångbåten Tingvalla på Södra Hörken, den glade dragspelaren Jank-Gösta jansson och andra bekanta profiler.

Almanackan säljs av Gunnel Gransell och en del av influtna medel tillfaller jubilerande Björnbergs arbetares byggnadsförening, berättar upphovsmannen.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons