Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alltid redo - att dela med sig

Annons

I fyra dagar har scouter i Siljansnäs varit på läger vid Skäpp-sjön. I strålande väder har man byggt flotte, fiskat, haft barkbåtsrace och lyckats slänga en påklädd ledare i sjön.

Det är för 16:e året i rad som SMU:s scouter i Siljansnäs ger sig ut på läger till Skäppsjön. Scouterna, i åldern tio till tolv år, tog själva hand om matlagingen. Några hade tagit med sig för lite mat men eftersom scouter alltid delar med sig behövde ingen gå hungrig. Dessutom bidrog en uppfiskad gädda matförsörjningen.

En mindre populär aktivitet var då man tog ut passriktningen och gick den entimmes långa promenaden till sjön Amsen. Det sågs som "ett äventyr, fast inget roligt sådant." Annars var allt till belåtenhet.

Några av barnen byggde en stor flotte av fyra medtagna oljefat. Tyvärr glömde den som gick av sist att ankra den, men flotten hittades en dag senare på andra sidan sjön.

På avslutningen sjöngs sånger och ledarna delade ut priser i form av godis som barnen, helt enligt scouthedern, delade med sig av till alla.

CAMILLA SANDY

Mer läsning

Annons