Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alltför många misstag

Annons

Den ena dagen skrivs om en gammal dam som tvingas leva i grov misär i hemmet och någon dag senare om en dement patient som fått stryk av personal på en vårdinrättning i Falun Dessa handlingar är anmälda, bra! Ett fång rosor till den anställde som gjorde en Lex Maria-anmälan.

Samtidigt är akuten i Falun på tapeten igen. Den har tidigare figurerat negativt i pressen ett antal gånger på kort tid. Det handlade då om en patient som hamnade i hemmet i Hosjö och efter några timmar avled. En kvinna som med svåra skelettskador i en arm tvingades åka hem till Ludvikatrakten för att återvända när benen i armen felaktigt börjat att växa ihop. Flera kända incidenter har inträffat och är absolut oacceptabla. Dessutom har nu en 70-årig man fått lämna akuten i Falun med stora svårigheter att andas, avlidit i bostaden. Varför såg man inte till att operera mannen? Är det här vad landstingsrådet Bertilsson från Avesta kallar "bättre länsvärde"?

Jag har tidigare frågat Sören Bertilsson (s) i hans egenskap av landstingsråd om liknande frågor men som vanligt har han inte kunnandet eller förmågan, trots att han är skyldig att svara!

Jag bollar över frågan till Ingalill Persson. Hon svarar på frågor i pressen och syns ofta på tv. Vad händer eller rättare, vad är det som inte händer på akuten i Falun? Vi klarar oss utan Alf Johansson och Bertilsson om vi ersätter dem med Ingalill Persson. Hon är av "rätta (s) virket".

MR RIKKELSTONE

Mer läsning

Annons