Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt klart för största ungdomsfesten - i år kan publikrekordet sitta löst

Annons

- Vi har sålt 800 biljetter och tillsammans med dem som säljsvid entrén, så blir det nog uppemot 1000 personer som kommer. Har vi riktigt flyt så kan publikrekordet vara i fara.

En orsak till att så många anmält sig till årets Luciafestinatt kan vara artisterna Melody Club, som är kända i hela Sverige, och Billy Opel och Bert Kadett som är världsberömda i hela norra Dalarna.

De som kommer till årets Luciafestinatt får, förutom musiken från artisterna, vara med om en hel massa annat roligt.

Bland annat blir det en "eld-show" med gruppen Flame Effect, som består av tre pojkar från Naturbruksgymnasiet i Älvdalen. De kommer att göra en hel del "heta" trick där eld är inblandat. De heter Andreas Lindholm, Christoffer Björ och Tommy Vågstedt.

Dessutom blir det disco med lasershow, gratis bad hela kvällen, innebandyturnering, klättervägg och mycket annat att varva med.

Lite lugnare blir det då Älvdalens Lucia, Viktoria Nilsson, med tärnor kommer in på scenen och sjunger, samt när duktiga ungdomar och ungdomsledare belönas med stipendier ur Ica Olsson ungdomsfond.

Några inhyrda vakter, assisterade av 70-talet föräldrar och ett 30-tal fritidsledare och annan personal från alla deltagande kommuner, ska hålla ordning i ishallen och däromkring.

Dessutom kommer både polis, socialarbetare och extra många Farsor och Morsor på byn att vara i farten i Älvdalens centrala delar denna kväll, för att det hela ska gå så smidigt som möjligt.

Efter det att alla s gått hem städas ishallen av föräldrar och på söndagsmorgonen städar ett lag från Älvdalen Hockey på byn om det behövs.

Älvdalens kommun, Fritidsgården och Salem arrangerar Luciafestinatt sedan 18 år tillbaka.

- Jag är jätteglad för det oerhörda jobb som fritidsledare och annan personal från alla grannkommunerna och fritidsledarna i Älvdalen, lägger ned på detta, säger Tomas Nordh på Älvdalens Fritidsgård och hoppas att ungdomarna får en härlig Luciafestinatt i Älvdalen.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons