Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt fler utan jobb i Borlänge

Annons

Antalet arbetslösa i Borlänge uppgår idag till 1389 personer. Något som innebär att arbetslösheten ökat från 4,4 till 4,6 procent av Borlänges befolkning jämfört med för ett år sedan. Samtidigt har också antalet långtidsarbetslösa stigit med 0,1 procent till 1,2.

Ser man till antalet arbetslösa ungdomar har det ökat från 7 till 7,3 procent under samma period.

En ännu kraftigare ökning på ungdomssidan när också de i arbetsmarknadsåtgärder räknas in. Den så kallade obalansen, antalet arbetslösa plus de i arbetsmarknadsåtgärd, har under det senaste året ökat från 11,9 till 12,7 procent.

Tendensen är densamma också sett till hur många som fått arbete under det senaste året. Totalt har 266 personer i Borlänge fått anställning och motsvarar 11,5 procent av obalansen, det är en minskning med 0,5 procent jämfört med mars 2005.

Arbetslösheten i Borlänge ligger över genomsnittet för Dalarnas län.

Länsgenomsnittet ligger på 4,0 procent. Högst arbetslöshet har Älvdalens kommun med 6,1 procent och lägst har Gagnef med 2,1.

För länet som helhet noterar länsarbetsnämnden dock en positiv utveckling den senaste tiden.

- Vi ser en stark utveckling av antalet lediga jobb som anmäls till arbetsförmedlingen just nu. Det är ett av flera tecken på att vi har en positiv utveckling på arbetsmarknaden i Dalarna, kommenterar länsarbetsdirektör Michael Leufkens.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons