Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt fler i Dalarna ansöker om skuldsanering: "Den kraftiga ökningen är anmärkningsvärd"

Under 2017 ansökte 582 svårt skuldsatta personer i Dalarna om skuldsanering, en ökning med 64 procent jämfört med året innan.

Annons
Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Förra året ansökte rekordmånga svenskar om skuldsanering, detta enligt statistik från Kronofogden som ekonomiföretaget Visma sammanställt.

Enligt dem handlade det om över 19 000 svårt skuldsatta personer som ansökte år 2017 – en ökning med 54 procent jämfört med året innan. Tittar man på de senaste tre åren ser man en ökning med nästan 70 procent.

I Dalarna gjordes totalt 582 ansökningar – en ökning med 64 procent.

– Den kraftiga ökningen är anmärkningsvärd. En del av förklaringen är dock att de nya reglerna kring skuldsanering gör det lättare att ansöka. Det är i grunden positivt att fler svårt skuldsatta kan få hjälp att komma ur skuldsituationen, säger Elinor Sjögren, marknadschef på Visma Collectors, i ett pressmeddelande.

– Bakom varje skuld finns en människa. Att hamna i skuld är en jobbig situation som den drabbade ofta mår dåligt av. Därför är det viktigt att personen får stöttning med att hitta lösningar ur situationen. Ett råd till den som sitter med obetalda skulder är att tidigt kontakta fordringsägarna för att få hjälp med en avbetalningsplan.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons