Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt bokat på Lokus

Annons

För några veckor sedan fanns det fullt av obokade lägenheter på Tunabyggens hemsida. Nu är det bara en lägenhet som inte bokats inför hösten.
Det nya studentboendet Locus, har alla 126 rum uthyrda inför hösten. Trots att det inte är färdigbyggt än.
– Det är möjligt att vissa gemensamma utrymmen inte blir helt klara, men studentrummen kommer vara färdiga till skolstarten, säger Lena Lundberg på Tunabyggen.
Det kommunala bostadsbolaget har tidigare haft problem att få alla lägenheter uthyrda på Tjärna Ängar. De som bodde i Locus-huset hade rivningskontrakt eftersom planer fanns på att bygga om de två husen till ett äldreboende. Men planerna ändrades. Aktiverum efter Ludvikavägen lades ner som studentboende och fler studentlägenheter behövdes.
Den 1 juni 2004 togs första spadtaget för studentboendet Locus på Tjärna ängar. Två hus med 36 lägenheter byggdes om och blev 102 studentlägenheter, eller 126 rum, med gemensamt kök, bastu och festlokal.
Hälften av alla rum i Locus ska gå till utbytesstudenter.
Totalt finns omkring 420 studentlägenheter i Borlänge, av dem är 419 bokade.
Men den som inte fått tag på en lägenhet till hösten behöver inte oroa sig. Borlänge kommun har bostadsgaranti för alla studenter som kommer in på högskolan.
– Tar det slut på studentlägenheter möblerar vi vanliga lägenheter, säger Lena Lundberg.

JOHANNA LUNDIN

Mer läsning

Annons