Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allra sista mötet för kommunförbundet

Annons

Vid Dalarnas Kommunförbunds förbundsmöte beslutades att styrelsen ska genomföra en försäljning av Kommunernas Hus AB till Region Dalarna för 6,5 miljoner kronor. Dessutom ska styrelsen ansvara för en likvidation av Dalarnas Kommunförbund.

Det togs även ett beslut om att styrelsen ska fördela det ekonomiska överskottet efter likvidationen till medlemmarna. Fördelningen genomförs enligt samma procentsats som den inbetalning som gjordes till förbundet år 2005.

Organisationen har varit starkt mansdominerad, men under de sista fyra åren har Ann Beskow varit ordförande. Hon pekar på vilka förbundets viktigaste uppgifter varit:

-Att driva intressefrågor när det behövs, säger hon och förklarar att det är viktigt att alla kommunerna har kunnat bevaka intressen och driva frågor gemensamt genom förbundet.

-Vi har också uppnått två viktiga saker. Dels gemensam gymnasieintagning och sedan uppbyggnaden av AV-media som har mycket material.

Enligt Ann Beskow har det under en längre tid funnits ett tryck från kommunerna att göra förändringar i verksamheten. Till en början var det en viss oenighet men allt eftersom beslutet, om att föra över verksamheten till Region Dalarna, växt fram har enigheten blivit allt större.

-Det har varit enighet om beslutet och det är oerhört värdefullt.

Av de anställda i kommunförbundet har bara fyra valt att tacka nej till erbjudandet om att börja arbeta i Region Dalarna.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons