Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla var där för att fira Mora-Nisse

/

Annons

Mora-Nisse anlände till Andreasgården klockan två på eftermiddagen i en veteran-volvo. Utanför ingången stod dräktklädda släktingar, hela Moras näringslivselit, kommunalrådet Peter Helander, även han iförd Mora dräkt, Dalarnas nya landshövding Maria Norrfalk och många andra beundrare.

Under fotografernas blixtar leddes han in av barnbarnen Erik och Anders Eriksson. Gången kantades av IFK Moras ungdomar med svenska flaggor i händerna.

Mora-Nisse fick sedan ta emot gratulationer under hela två och en halvtimme. Tur nog är Moras största kändis en pigg 90-åring. Mora-Nisse hade ett leende på läpparna hela tiden som stundtals sprack upp i ett stort skratt - inte minst när självaste Sixten Jernberg kom fram och gav honom både tal och kram.

Torgny Mogren var en annan av dem som var där.

- För mig är Mora-Nisse förutom Mr. Vasalopp även den första person som jag associerade till skidor som barn, berättade Mogren för Dalarnas tidningar.

Elva Vasaloppsveteraner (som alla har åkt minst 30 Vasalopp) var några andra av besökarna.

- Vi hade aldrig genomfört alla dessa lopp om det inte vore för dig, sade ordförande för veteranerna Per Andersson i sitt uppvaktningstal.

Sist på programmet bjöds Mora-Nisse på en stor överraskning. 17 Vasaloppssegrare hade samlats på Andreasgården för att gratulera Vasaloppets sanne konung.

Summa sumarum: en storartad tillställning. Och den vanligast förekommande 90-års presenten var pengar till Mora-Nisses egen jubileumsfond.

Mer läsning

Annons