Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla svarar åt Ken

Annons

Svar till Oskar Andersson, den 7 december:

OA har givit uttryck för sina bekymmer när det gäller Ken Swedenborgs, KS, positiva inställning till den gamla vänstermajoriteten i landstinget, som han kritiserat i åratal. Den kritiken lockade helt förståeligt ett antal väljare som röstade på KS.

OA:s teori att KS tror sig kunna påverka vänsterkartellen inifrån genom att liera sig med sin gamla arvfiende är intressant så till vida att vänsterblocket i Dalarna till skillnad från vänsterblocken i grannlänen under de senaste åtta åren visat sig helt rigida i sin inställning till de små lasaretten och andra lösningar än ännu mera politikerstyrning när det gäller att lösa rekryteringen av läkare till primärvården.

Det är mer än lovligt naivt att tro att KS plötsliga omvändelse skulle ha någon annan orsak än drygt 22000 kronor i månaden på halvtid utan annan arbetsinsats annat än att göra som majoriteten säger. KS kommer under den närmaste framtiden att få göra många avkall på sina vallöften för att behaga sina nya uppdragsgivare inte minst när det gäller v,erksamheten i Ludvika. Akutverksamheten, dagkirurgin, narkosläkar närvaron, hjärtplatserna, läkarrekryteringen till Ludvika Norra, är akuta frågor som pockar på uppmärksamhet.

Det är också intressant att de frågor som riktats direkt till KS aldrig besvaras av honom själv. Andra rycker ut för att förklara KS:s motiv och vad de tror att KS menar. Eftersom trixande i landstingsledningen fortfarande pågår för att lösa skattebetalarnas kostnad för KS:s presstalesman så lär vi få vänta på vad KS själv tycker.

BERNDT EKSTRÖM, M

Mer läsning

Annons