Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla ska känna sig trygga

Annons

- Ja, till slut känner man att "det är mig det är fel på", säger Gabriella Larsson och minns hur rädd hon var för att gå genom korridorerna.

Båda har tidigare varit mobbade, numera är de elevskyddsombud, ESO.

Två av eleverna som tidningen träffar går numera på Lugnetgymnasiet, de jobbade hårt för en dag om mobbning redan förra läsåret, men det fanns aldrig tid. Nu har Camilla Jansson och Sofia Karls kommit tillbaka för att vara med när det äntligen blir dags.

De propagerar för ESO på gymnasienivå också.

- Men det är inte lika tufft på Lugnet, hittills har jag bara hört någon ropa fula ord en gång. Eleverna mognar nog en hel del, och så splittras de gamla grupperna, säger Camilla.

När de började sjuan tyckte de att stämningen var hård på Hälsinggårdsskolan. Nu har det blivit bättre, det är alla tjejerna ense om.

I varje klass finns elevskyddsombud, de sammanträder regelbundet och kommer de med påpekanden, som skolledningen åtgärdar. Det kan handla om mögel och vassa kanter, men det kan också handla om hur människor på arbetsplatsen beter sig mot varandra. ESO kan rapportera om någon mår illa, men får de reda på saker genom mobbningsgruppen så har de tystnadsplikt.

- Eleverna ser mer än lärarna i korridorerna, säger Gabriella.

Mer läsning

Annons