Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla måste få chansen

Annons

- Det borde vara en skyldighet att försöka få så bra betalt som möjligt. Sådana här affärer får inte skötas inom stängda styrelserum eller av en vd, anser Carrander.

Att sälja med förlust i Grängesberg och balansera det med att sälja exempelvis kvarteret Frigga i centrala Ludvika med reavinst tycker Carrander är en bra idé.

- Att sälja Frigga är utmanande men det finns ingen anledning att skattebetalarna ska betala. Vad som gäller är att vi både måste minimera förlusten i Grängesberg och få ut så mycket det går i Ludvika. Då måste man gå ut och ta in anbud och utnyttja konkurrensen för att vi ska få mest nytta till kommuininnevånarna, säger Carrander.

Ludvikahems ordförande Gun Britt Malmkvist (s) förklarar att man inte lämnat ut Grängeshusen på anbud så här:

-Carrander borde veta att det inte går till så i affärsvärlden. Vi har fått ett bud som vi ska ta ställning till och vi har i Ludvikahem vare sig sagt ja eller nej till detta. Därför finns det ingen anledning att diskutera detta öppet med någon, säger Malmkvist som för dagen inte kan bedöma om det blir affär i Grängesberg eller inte.

- När affären, om den blir av, avslutas vet inte jag. Det är Ingemar Lindvall som sköter den förhandlingen. Så jag vet inte när vi kan ta ställning till ett slutbud, säger Malmkvist

- Vad som är till salu i Ludvika är inte heller officiellt. Det kommer ut till försäljning och kanske blir det av under året, säger Malmkvist

Om inrågasättandet av affären i Ludvika arbetarekommuns styrelse så konstaterar Malmkvist att hon på onsdag kommer att träffa arbetarekommunens ordförande Gunilla Nygren

- Jag tänker inte offentligt diskutera partiets diskussion om Ludvikahem i Nya Ludvika Tidning. Ni tillhör inte partiet.

- Det är dock skillnad att sitta i en politisk nämnd och i en bolagsstyrelse. Vi i Ludvikahem lyder under aktiebolagslagen och därmed kan vi inte ha allting hur öppet som helst. Den här affären skulle egentligen ha blivit offentlig när den kommer upp till kommunstyrelsen.

- Innan den kommer dit måste det finnas något att ta ställning till annat än till rent principiella frågor, säger Ludvikahems ordförande som säger att de socialdemokrater som sitter i Ludvikahems styrelse fört en bostadspolitisk diskussion kring hur man ser på allmännyttans framtida roll i Grängesberg.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons