Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla kan vara med i Karins sångkör

Annons

Under våren kommer Karin Danielsson, 26, från Malung, att ha körutbildning för personer i alla åldrar som inte tror att de kan sjunga.

Hon utbildar sig till sångpedagog och i utbildningen ingår att genomföra en del projekt.

Karin Danielsson studerar för närvarande vid musikhögskolan i Arvika i Värmland där hon går tredje året på en fyra och ett halvt år lång utbildning.

-Alla som kan prata kan också sjunga. Och det här ska verkligen bli ett mycket intressant projekt.

Hon vänder sig till alla Malungsbor i alla åldrar som vill sjunga i kör, men som inte tror att de kan eller som inte haft möjlighet att sjunga i kör.

- Jag vägrar att acceptera att inte alla kan, säger Karin Danielsson som ska hålla i projektet under överinseende av läraren vid Malungs folkhögskola, Maria Röjås.

Utbildningen av personer som ska ingå i nybörjarkören kommer att ske vid tio tillfällen vid Malungs folkhögskola och en upptakt kommer att hållas söndagen den 4 februari.

-Jag hoppas att det ska vara ett stort intresse för det här, eftersom jag vet att musiken och sången är djupt rotad hos Malungsborna, säger Karin Danielsson som hoppas på minst ett tiotal deltagare till nybörjarutbildningen för nya körsångare.

-Många gånger handlar det här om att våga. Det finns många som vill vara med och sjunga i kör men som inte vågar ta steget, hävdar Karin Danielsson.

Maria Röjås, som varit knuten till Malungs folkhögskola sedan 1986 och där lett bland annat viskursen vid skolan, konstaterar att Malung är en sjungande bygd och hon är övertygad om att det här kan bli någonting riktigt bra. I samband med körutbildningen kommer hon att svara för pianomusiken.

Nu hoppas både Karin Danielsson och Maria Röjås att det blir många som tar tillfället och anmäler sig.

Karin Danielsson har förresten redan under vintern före jul haft ett körledningsprojekt, då hon höll i luciafirandet på gammeldags sätt i kyrkan i Malung i november. Ett luciafirande som Täpp Lars Arnesson har infört och som utgår ifrån hur lucia firades förr.

Den nya körutbildningen vänder sig till alla oavsett ålder och härkomst.

-Det är viktigt att alla som vill kan vara med, och jag är övertygad om att alla som kommer, också kan bli körsångare i framtiden, säger Karin Danielsson.

Hon ser fram mot körutbildningen med stora förväntningar.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons