Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alkoholförsäljningen ökar mest i landet

/

Annons

Timander har pratat med anställda i butiker kring Siljansområdet och de har berättat att det varit väldigt mycket turister.

- Mycket norrmän och amerikanare. Men även svenskar, så klart.

Men det är inte bara Siljansområdet som lockar kunder. I och med att det är stora evenemang runt om i Dalarna nästan hela sommaren så är det även andra städer som säljer bra.

- Peace and Love-festivalen i Borlänge, Daldansen i Hedemora och cruisingveckan i Säter är bara några av de evenemang som gör att försäljningen ökar. Sedan har också försäljningen av smuggelöl minskat, något som givetvis också spelar in, säger Timander.

Systembolaget i Dalarna har också ökat på antalet med väktare i sina butiker och har också ett gott förhållande till polisen, allt för att langning av alkohol inte ska vara möjlig.

- Och där tycker jag att vi har lyckats bra. Det är viktigt att visa att vi inte tolererar att folk langar till minderåriga, konstaterar Timander.

Spritförsäljningen är det som har ökat mest jämfört med i fjol. 4,7 procent har det ökat med.

Vin har en ökning på 1,4 procent och alkoholfritt med 0,5 procent. Däremot har starkölen minskat med 3,1, medan cider och blanddrycker är det som har minskat mest med 13,4 procent.

Mer läsning

Annons