Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre kvinna bestulen av kvinnliga besökare

Annons

Den 80-åriga kvinnan bor i en fastighet på Hantverkaregatan. Det ringde på hennes dörr, och när hon öppnade, stod där en kvinna och frågade om hon kunde få ett kuvert. Motivet var att hon skulle lämna en nyckel till en granne. Den besökande kvinnan följde lägenhetsinnehavaren in i köket för att leta upp en kuvert.

I nästa moment dök en andra kvinna upp och visade upp en gardin som hon förklarade att grannen också skulle ha. Sedan kvinnorna gått, upptäckte 80-åringen att hon saknade 1 500 kronor som hon förvarat i en byrålåda i ett annat rum. Hon såg att någon rotat i byrålådan.

Polisens teori är att en tredje kvinna smugit in i bostaden bakom duken som hölls upp och tillgripit pengarna. Detta styrks även av ett vittne som sett tre välklädda kvinnor, med utländskt utseende, vid den aktuella fastigheten och vid den aktuella tidpunkten.

De misstänkta kvinnorna uppges vara i medelåldern. De talade svenska med brytning.

Polisen rubricerar det inträffade som grov stöld.

Från Gävle rapporteras om en nära identisk händelse som inträffade i måndags och där också tillgrepp av kontanter har skett. Även där har en kvinna fått besök av tre utländska kvinnor som önskade få hjälp med att skriva ett meddelande till en granne.

Polisen anser att det finns ett klart samband mellan de två händelserna och vill därför gå ut med en varning med anledning av det inträffade.

Rådet är således att man inte släpper in någon okänd i sin bostad, utan att vara säker på att besökaren är ute i goda avsikter.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons