Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

al-Qaidaledare dödad i Irak

Annons

I staden al-Falluja sköts ledaren för en al-Qaida-grupp ihjäl i dag i en strid mellan rivaliserande sunnimuslimska grupper, uppger polisen.

En polischef bekräftade att extremistledaren, Muwaffaq al-Jughayfi, dödats. Poliskällor uppgav att han sköts ihjäl av extremister som öppnade eld från två bilar utanför en moské tidigt på morgonen.

Den rivaliserande gruppen, al-Anbars frälsningsråd, har nyligen sagt att de ska skicka förklädda kämpar till Bagdad för att döda al-Qaida-ledare.

I al-Falluja dödades också tre barn i fredags av amerikanska trupper, meddelade militären på lördagen.

Barnen dödades när en stridsvagn i staden al-Falluja öppnade eld mot misstänkta extremister, som tycktes placera ut en sprängladdning. Männen undkom och i stället hittades två barn döda. Ett tredje barn som skadats dog senare på sjukhus.

Tidigt på lördagsmorgonen förstördes en större bro på vägen norrut från den irakiska huvudstaden Bagdad i en explosion. Sarhabron nära staden Tuz Khurmato, 15 mil norr om Bagdad, fick svåra skador i explosionen och det bildades trafikstockningar när trafiken leddes om.

Broar är vanliga mål för attacker i Irak. I april raserades Sarafiyabron över Tigrisfloden i Bagdad. Sedan dess har tung trafik förbjudits över alla utom två av Bagdads 13 broar över floden.

Ytterligare tre amerikanska soldater har dödats i Irak, uppger militären. Två av dem dödades i onsdags och den tredje i fredags i Bagdad.

Nära 3|500 amerikanska soldater har dödats sedan invasionen 2003.

TT

Mer läsning

Annons