Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akuten är alltid öppen

Annons

Svar till Rikkelstone,

den 3 april.

Jag brukar inte bemöta insändare dels för att vi inom sjukvården har tystnadsplikt, dels har jag hellre en dialog direkt med den person som upplever att vården inte varit bra men denna insändare innehöll en del sakfel som jag anser att jag måste informera om.

Akuten är öppen dygnet runt året om.

Sju olika specialistklinikers akuta verksamhet, och närsjukvården Faluns jourverksamhet, finns på akutmottagningen. Medarbetarna på akutmottagningen har kompetens att hantera såväl en stor olycka som en "bruten arm".

Vi beklagar naturligtvis att patienter får vänta men orsakerna är flera; patienten ska få träffa en specialistläkare, röntgenundersökas, eller att andra patienter mår betydligt sämre och behöver få vård före. Det är viktigt att patienter söker vård "på rätt sätt". Det finns vårdcentraler med telefonrådgivning och möjlighet att boka tid till doktor. Det finns en länsgemensam sjukvårdsrådgivning när vårdcentralen är stängd och det finns en akutmottagning. Vi har SOS-alarm med en sjuksköterska från akuten och det finns i länet ett flertal ambulanser.

Medarbetare på akutmottagningen och klinikernas specialistläkare gör ett gott arbete och ingen av oss önskar att patienter ska få vänta, ingen av oss känner sig väl till mods när en patient dör. Om du eller någon annan vill protestera mot landstingspolitikerna använd inte akuten och dess medarbetare som slagträ. Rikta kritik till den eller de det berör.

AGNETA GÖRANSSON, VERKSAMHETSCHEF FÖR AKUTKLINIKEN I FALUN

Mer läsning

Annons