Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akut med akutbilen

Annons

Älvdalingar! Släpp inte på kravet att akutbilen åter startas upp. Att, mellan valen, bemöta en uppkommen opinion med långbänk och tystnad är den klassiska taktiken från dem som makten haver och utövar.

Det är naturligtvis en hund begraven när det, trots att, enligt olika talesmän i olika media, finns både pengar och personal till akutbilen, så startas den inte upp igen.

Akutbilen i Älvdalen representerade en hög kompetens och trygghetsnivå inom vårdsektorn, och får naturligtvis inte bara tas bort utan en för folk saklig och trovärdig förklaring.

Frågan om akutbilens vara eller icke vara är inte ens partipolitisk. Det går inte heller att förutsäga vem som har nytta av den.

Akutbilen är snabbt på plats och utryckningar som går norrut från vårdcentralen är i normalfallet en halvtimme före ambulansen från Mora. Den tidsvinsten kan ingen argumentera bort, och den kan vara livsavgörande för såväl ung som gammal. Akutbilen kan aldrig komma för snabbt.

Kan man inte, trots att pengar finns avsatta och personal står till förfogande, komma överens så måste folkviljan vara viktigare än vem som ska förhandla.

Byt förhandlare från kommunens sida. Det är ingen ovanlig strategi för att nå resultat.

Begär en lägesredovisning från båda parter samtidigt inför en representativ mindre grupp. Det kan väl aldrig vara möjligt att akutbilen ska fastna i långbänk och bli en valfråga nästa val? I så fall hoppas jag att väljarna inte har glömt vilken politisk majoritet som la ner akutbilen.

SVEN-OLOV ÅSBERG

Mer läsning

Annons