Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagaren yrkar på morddom

Annons

Pläderingarna i målet om det misstänkta dubbelmordet i Båstad har inletts. Åklagaren yrkade i sin plädering på att den åtalade 21-åringen fälls för mord. Både kroppar och mordvapen saknas fortfarande.

Åklagaren Göran Olsson tog i sin plädering fasta på det orimliga i att paret ska ha försvunnit frivilligt.

Den skuldsatte 21-åringen hade enligt åklagaren ett mycket starkt motiv att ta livet av paret för att komma över pengar. Han visste att han måste få bort paret för gott. Annars kunde hans brottsplan inte genomföras, hävdade Göran Olsson.

Hans förstahandsyrkande var att den misstänkte 21-åringen fälls för mord.

Rättegången mot den mordåtalade 21-årige mannen från Landskrona går in på sin tionde och sista dag. Den misstänktes version är den samma som tidigare: Att han bara köpt den försvunne mannens bil. Hur blodet, från både den försvunna kvinnan och mannen, har hamnat i bilen kan han inte förklara.

Paret, boende utanför Båstad, har inte synts till sedan den 11 januari. Den mordåtalade erkänner att han lurat mannen på pengar genom att stjäla hans körkort och utfärda ett bankkort i den äldre mannens namn. Han har även ansökt om tre snabba banklån på sammanlagt 450|000 kronor.

Parets kroppar har inte kunnat hittas trots intensivt sökande med både hundar, dykare och helikopter. Inte heller mordplats eller mordvapen har hittats.

Enligt 21-åringens advokat finns det inget som binder den misstänkte till parets försvinnande.

TT

Mer läsning

Annons