Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagare släpper film från polisjakt

Annons

Nu släpper åklagaren filmen från vansinnesfärden för allmänheten _ den 34-årige mannen, som åtalas för grov vårdslöshet i trafik, hade monterat två videokameror, en där bak och en där fram, på sin bil. Han var ute efter att filma när polisen följde efter honom i en biljakt. När det gick som snabbast låg han i 230 km/tim, det har han själv medgett.

När tingsrätten i Göteborg framöver ska bedöma hans misstänkta brott är mannens drygt timslånga egenproducerade film åklagarens främsta bevis för hans framfart.

Strax efter midnatt den 7 november förra året cirklade mannen runt i de centrala delarna av Göteborg. Han körde mot rött upprepade gånger och körde bilen på ett i övrigt trafikfarligt sätt.

Men sedan bar det av. Polisen, som körde i 150 km/tim genom Tingstadstunneln, där det råder 70 i hastighetsbegränsning, hann inte i fatt honom. På motorvägen mot Kungälv låg polispatrullen i 210 men mannen vann ändå sträckan mot polisen. Och mannen vägrade åtlyda polisens stopporder.

Vid avfarten mot Hisings Kärra föll turbon av på mannens trimmade Volvo, som han köpt för någon månad sedan. Bilen saknade registreringsplåtar för att försvåra identifiering. Bilen hade även körförbud.

Strax efteråt kunde mannen, som var ensam i bilen, gripas. I förhör har han uppgett att han bland annat stannade eftersom han tyckte att föraren av polisbilen kört på ett "tvivelaktigt sätt".

Han medgav dock att han själv körde mot rött för att få polisen intresserad av honom. Men han klagade på att det tagit så lång tid innan polisen upptäckte honom.

I går åtalades mannen vid Göteborgs tingsrätt. Han erkänner vårdslöshet i trafik men nekar till att det skulle röra sig om ett grovt brott.

TT

Mer läsning

Annons