Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkes Foto blir Bild & Ljudateljen

Annons

I två och ett halvt år har Åke Nilsson haft ambitionen att sälja företaget och verksamheten. Men av olika anledningar har det inte blivit så.

Den rätte köparen har lyst med sin frånvaro. Åke Nilsson som hunnit bli 75 år och som verkat i samma lokaler i 50 år och elva månader ställde in sig på att bomma igen och lägga ned verksamheten helt.

Så blir det nu inte. Markku Miettinen tar vid där Åke slutar.

- Han är inne på det digitala. Det är ju det som gäller, kommenterar den senare saken.

Det mesta av det som satt sin prägel på fotobutiken och verksamheten kommer att finnas kvar. Markku Miettinen säger till tidningen att han ska skynda långsamt.

- Exempelvis behåller jag mörkrummet för svartvita bilder.

Men det är klart att "nymodigheterna" kommer att ta plats.

De digitala bilderna och kamerorna gör sin entré i källaren. Likaså breddas verksamhet i linje med det nybildade bolagets namn, Bild & Ljudateljen.

- Jag är gammal "ljudgubbe" sedan 15 år, påpekar Markku Miettinen.

Ur bolagsbeskrivningen framgår att verksamheten kommer att bestå av "försäljning av fotoutrustning, fotografering och ljuddokumentation samt därmed förenlig verksamhet".

Således ska det gamla hantverket bilda en symbios med nutidens teknik.

Markku Miettinen har under de senaste åren arbetat som teatertekniker hos Dalateatern. Tidigare var han ljud- och ljustekniker vid Riksteatern.

Ljudintresset har han också fått ge uttryck genom det lokala rock´n roll-bandet The Rifflers. Vid kommande månadsskifte blir nyordningen i fotobutiken konkret.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons