Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aino Trosell besöker Vansbro bibliotek - berättar om boken om sin pappa

Torsdagen den 16 november kommer författaren Aino Trosell till Vansbro bibliotek för att berätta om sin senaste bok, Helmers vals. En bok om hennes far och hans liv i Malungstrakten.

Annons
Aino Trosell kommer till Vansbro bibliotek torsdag den 16 novemberFoto: Anders Mojanis

Aino Trosell är från Malung och flyttade 1966 till Göteborg. Efter att en kortare period varit socialarbetare, gestaltat i debutromanen Socialsvängen från 1978, arbetade hon som svetsare i tio år fram till 1985.

Efter romandebuten följde flera socialrealistiska romaner med anknytning till storstad och varv, men även till landsbygden och dess utarmning.

År 2010 kom Aino Trosells tjugonde bok ut, romanen Hjärtblad. Den handlar om de vandrande dalkullornas historia. Romanen är till viss del en pendang till romanen En gränslös kärlekshistoria, som är delvis självbiografisk.

Har givit ut över 20 böcker. Helmers vals som kom 2016 och handlar om hennes pappa. Skildrar hans uppväxt i Malung, som skogsarbetare, jordbrukare, folkbildare och spelman. Detta har kommit att bli hennes 25:e bok sedan debuten.

När hon nu kommer till Vansbro bibliotek är det i första hand Helmers vals hon kommer att prata om och alla de umbäranden som hennes pappa hade i livet.

Klockan 18.00 på torsdagen är det dags och förutom biblioteket står även Studieförbundet Vuxenskolan bakom arrangemanget.

Mer läsning

Annons