Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agnes firar 100 jämnt

Annons

Efter pappans bortgång 1918 flyttade Agnes med modern och syskonen till Morkarlby. Där fick hon som ung prova på flera olika arbeten.

Så småningom flyttade Agnes till Göteborg där hon fick en anställning vid Frälsningsarméns hotell.

1948 flyttade hon tillsammans med maken Erik till Bäsna. Agnes blev änka 1992, efter att ha fått leva 52 år tillsammans med sin käre make, men bor än idag kvar i det gemensamma hemmet. Hon har flera av de närmaste boende i närheten.

Fortfarande klarar hon trappan upp till övre våningen och den trivsamma hallen där många släktträffar brukar hållas vid jul och födelsedagar.

Agnes är mycket intresserad av sång och musik och önskar ofta allsång när den numera ganska stora familjen är samlad. Klarinett, gitarr och fiol brukar tas fram vid sammankomsterna. Då jubilaren har humor brukar det också bli många glada skratt i hennes sällskap.

Sedan 1950-talet är Agnes Ekvall medlem av Gagnefs baptisförsamling och till hennes ära dukas det på söndag upp till födelsedagskalas i Betelkapellet.

Högtidsdagen firas med öppet hus på måndag eftermiddag, med början kl 15.00. Det blir ett riktigt gammaldags kaffekalas med sju sorters kakor. Agnes Ekvall med familj säger välkommen till alla som har möjlighet att komma.

Mer läsning

Annons