Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agerar mot ärvda problem

Annons

Det var den 2 oktober i år som Medleykoncernen officiellt tog över driften av Maserhallen från Synerco. Maserhallen blev då en av 20 stora bad- och friskvårdsanläggningar runt om i Sverige som ingår i Medleys "stall".

Redan i samband med övertagandet stod det klart för Medley att förhållandena vid Maserhallen inte var de bästa, framför allt då vad gäller skötseln av anläggningen och hanteringen av personalfrågor.

- Detta är problem som hade byggts upp under lång tid och som var långt gångna när vi kom in i bilden. Vi såg snabbt att det handlade om en organisation i gungning och där delar av personalen varslats av Synerco, berättar Johannes Muellner.

Muellner betonar att man från Medleys sida omedelbart tog problemen på allvar och redan i början på 2007 ska åtgärder presenteras.

- Vid årskiftet kommer en ny platschef att tillträda och hans första uppgift blir att bringa ordning i organisationen. Vi ska också snabbt genomföra enkäter bland våra kunder och besökare, för att ta reda på exakt vilka synpunkter som finns på skötseln och driften av Maserhallen. Vi kommer även att anlita en oberoende konsult som tillsammans med personalen ska gå igenom driftsrutinerna.

- Därigenom vill vi skapa en plattform och rutiner för att göra Maserhallen till den positiva anläggning den i grunden är. Välskötta och fungerande sportanläggningar är vår affärsidé och vi har helt enkelt inte råd att låta problemen fortsätta, understryker Muellner.

Från Medleys sida ser man Maserhallen som en bra sport- och fritidsanläggning med framtiden för sig.

- Maserhallen har en enorm potential och vår klara målsättning är att göra denna anläggning ännu bättre. Först och främst ska vi nu bygga upp en organisation som tillgodoser våra kunders behov och önskemål. Därefter ska vi sätta oss ned med fastighetsägaren, som ju är kommunen, och diskutera hur vi ska lösa underhållsfrågan, avslutar Johannes Muellner.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons