Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Afghanska barn dödade av Natostyrka

Annons

En tolvårig pojke i Afghanistan har dödats av soldater i den Natoledda säkerhetsstyrkan Isaf. Ett annat barn har körts ihjäl av en fordonskolonn från Isaf.

Tolvåringen sköts ihjäl sent i torsdags, då Isaf-soldater öppnade eld mot en skåpbil som passerade en vägspärr utanför huvudstaden Kabul. Många självmordsattentat utförs på just den vägen, som går österut från Kabul och ofta används av Isafstyrkan.

Enligt det afghanska inrikesdepartementet öppnade soldater eld när skåpbilen försökte köra om eller hade kommit för nära en Isafkolonn. Isaf bekräftade att en incident inträffat, men ville inte ge kommentarer innan händelsen utretts.

På grund av attentatsrisken bär Isafs fordon skyltar som varnar bilister för att köra för nära. Pojkens far förnekar att han försökt köra om och säger att han körde flera hundra meter ifrån kolonnen.

I en annan incident i torsdags kväll dödades ett barn i östra Afghanistan som rusat ut från vägkanten och kördes på av ett Isaffordon.

I södra Afghanistan dödades 69 talibaner i strider med afghanska styrkor i provinsen Helmand i torsdags, uppger försvarsdepartementet. Striderna har även krävt sju polismäns liv, medan 19 afghanska soldater sårats.

TT

Mer läsning

Annons