Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Advokat vägrar betala elräkningar

Annons

I ett av sina svar till tingsrätten hävdar Henriques i stället att Fjordkraft borde betala honom för att han tidigare har fått betalat för mycket för elen.

I sin stämningsansökan till Falu tingsrätt skriver inkassoföretaget, Intrium Justitia, vidare att man förbehåller sig rätten att yrka ytterligare kostnader av Henriques under resans gång.

Fjordkraft har haft elförsörjningen på fyra olika anläggningar som tillhör Henriques under åren 2001-2003. Trots flera anmodningar har han inte erlagt sin betalning för fakturorna.

Han har själv skrivit på de fyra kontrakten som gäller i sammanhanget

- Jag påstår att räkningarna är för otydliga och att det inte går att urskilja hur mycket el som jag har förbrukat på de olika anläggningarna.

Trots att företaget sänt buntvis med kopior på specificerade leveranser anser Henriques fortfarande att fakturorna är otydliga.

- Innan jag betalar vill jag se tydliga räkningar. I övrigt vill jag inte kommentera fallet, underströk Henriques.

Han hävdar vidare att det i stället borde vara Fjordkraft som skulle ersätta honom för att han tidigare betalat för mycket för sin elkraft.

Fjordkraft i sin tur hävdar att var enda kilowatt finns registrerad på de specificerade räkningar som såväl Henriques som tingsrätten har tillsänts.

Företaget vidhåller sitt krav mot Henriques och hävdar att han ska betala de uteblivna 23 739 kronorna plus ränta och omkostnader.

Den 8 april i år skulle den första förhandlingen ha ägt rum i Falu tingsrätt. Den var utsatt på traditionell uppropslista men av ännu outredd anledningen blev förhandlingen inställd.

Något nytt datum till förhandling är inte utsatt.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons