Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adventsfika blev för dyrt!

Annons

Säters kommun har precis inte fått äran av att vara föredömen för välskött ekonomi. Nu ska det dock förhoppningsvis efter en och annan genomtänkt åtgärd, givas botgöring för nämnda förhållanden. Höjd kommunalskatt får Säterborna och vi andra i förskingringen försöka tolerera. Detta trots att vi troligen redan tillhör skattebördornas tio-i-topplista.

Men nu har Säterstyrets åtgärdspaket blivit att prägla ytterligheterna. Detta genom att plocka fram storsläggan mot barngrupperna i kommunens skolor. Den tidigare traditionella lussekatten, pepparkakan och festisen som barnen erhållit i adventstid, är nu endast ett minne blott. Beslutet tillkännagavs personalen på institutionerna ett par dagar före första advent. Att lussekatten, pepparkakan och festisen, finns med bland åtgärderna för Säters framtida välbefinnande, verkar vara en absurd reflektion. Men det kanske kan bli till delvis ekonomisk hjälp nästa år, för att fortsätta finansiera de dyrköpta konferenserna. En bland aktiviteterna med dolda utgifter, som de flesta beslutsfattare och personer inom de olika ledningsfunktionerna gärna vill behålla. Att in respektive utflyttningen inom Säters kommun ger statistik, som styrande politiker inte vill den ska vara, behöver man knappast undra över. Men kanske planeringen kring lussebullen, pepparkakan och festisen på sitt eget sätt, kan ge mersmak till att sila mygg och svälja kameler?

Vad vet jag?

Utanför ovan nämnda, vill jag ge Kungsmark jämte Håkansson en eloge för deras agerande mot ansvariga myndigheter inom rättsväsendet, som allt för lång tid visat passivitet mot våldsverkaren som låtits hålla skräckvälde i Säter med omnejd. Jan Forsberg

Mer läsning

Annons