Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adrian och Daniel fick årets musikstipendium

Annons

Adrian Berlekom och Daniel Karlsson har tilldelats årets musikstipendium ur Claes Norrboms minnesfond.

- Vi har båda för avsikt att satsa på musiken. Redan nu har vi spelningar, men det blir inte så ofta som vi själva vill, säger Adrian och Daniel.

Claes Norrbom var Orsayrans ordförande i fem år, och när han hastigt gick bort instiftade yran Claes Norrboms minnesfond för att hedra hans minne. Avsikten med minnesfonden är att stödja unga artister och konstnärer som vill förkovra sig i ett artisteri, präglat av den prestigelöshet, nyfikenhet och öppenhet som kännetecknar Orsayran.

Att yranledningen valde 23-årige Adrian och 26-årige Daniel till årets stipendiater uppskattades av yranpubliken. Båda är genommusikaliska och är redan välkända på hemmaplan.

Orsayrans motivering till att de två utsetts lyder; "stipendiet går till två unga män som med nyfikenhet, känsla och passion för den musikaliska Orsatraditionen vidare, ibland med hjälp av Glädjebåten, ibland var för sig, men alltid med gott humör och spelglädje. Därmed är de goda representanter för den unga Orsamusiken och uppfyller alla krav på stipendiaterna ur Claes Norrboms minnesfond".

Statuterna säger ju att stipendiet ges för att stödja artister som vill förkovra sig. I nuläget har inte Adrian och Daniel några planer på att studera i någon musikskola, utan ska fortsätta utvecklas på egen hand.

- Tillsammans med Per Flodén, gitarr, Putte Ollars, bas, och Johan Eriksson, trummor, drog vi i vintras igång bandet Glädjebåten. Vi är alla på hugget och vill satsa på musiken. Redan nu har vi en del spelningar, men inte så ofta som vi själva vill.

- I Glädjebåten spelar vi enbart egen musik. Vi har båda hållit på som låtskrivare och trubadurer under många år. Vi kör uteslutande med svenska texter och det spännande med de egna låtarna är att man får chansen att uttrycka vad man tycker. Dessutom är det utan tvekan mycket roligare att spela de egna låtarna.

Nästa framträdande som Glädjebåten gör blir vid galan Leif Aid på onsdag (se artikeln ovan). Glädjebåtens musik går också att höra på hemsidan www.orsayran.nu/gladjebaten.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons