Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Actic tar över Må Bättres gym i Dalarna

Actic köper Må Bättre som driver nio träningscenter i Dalarna och Gävleborg.

Annons

På onsdagen släppte Actic nyheten att de har tecknat avtal om att förvärva Må Bättre som driver totalt nio träningscenter i Dalarna och Gävleborg.

Må Bättre har fem gym i Dalarna, varav ett i Säter.

– Må Bättre driver mycket attraktiva anläggningar i sin geografi och ger oss en än starkare lokal position, och inte minst i Falun där vi etablerar ett nytt viktigt kluster tillsammans med våra nuvarande anläggningar. Må Bättre har ett brett och välutvecklat erbjudande som vi dels kan utveckla ytterligare och dels bygga vidare på inom koncernen, säger Christer Zaar, VD för Actic, i ett pressmeddelande.

– Förvärvet ska dels ses som ett led i Actics tillväxtstrategi, och dels ett mycket bra komplement till våra befintliga anläggningar. Vi ser en tilltagande konsolidering som bland annat påskyndas av branschens digitalisering, och vi har för avsikt att ta en aktiv roll i denna utveckling.

De nio anläggningarna har omkring 8 600 medlemmar och verksamheten omsätter närmare 60 miljoner kronor på årsbasis.

– Vi har utvecklat Må Bättre kedjan till en väldigt bra verksamhet och ser nu att nästa steg ska tas och då är det en lämplig tid att lämna över ägandet till en etablerad aktör som har samma inriktning som vi har haft. Vi ser att våra medlemmar kommer att komma in i ett bra sammanhang och erbjudandet kan då breddas. Samtidigt får våra fantastiska medarbetare även en möjlighet att utvecklas i ett större företag, uppger Patrik Schultz, Vice VD/ Marknadschef för Må Bättre.

Övertagandet sker per första december i år.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons