Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Acceptera folkets val!

Annons

Svar till Calle Svenson,

den 18 december:

Calle Svenson är djupt frustrerad över att sossarna förlorat makten och att svenska folket i valet klart visat att man föredrar alliansens politik.

I stället för att analysera orsakerna till sossarnas stora tillbakagång tar han alla tillfällen i akt att misskreditera sina politiska motståndare. Han drar sig inte ens för rena lögner och djupt kränkande personangrepp.

Folkpartiet har aldrig och kommer aldrig att samarbeta med Sverigedemokraterna.

Folkpartiet har i stället alltid stått i främsta rummet när det gällt kampen mot rasismen och främlingsfientlighet.

Vem minns inte eller har hört om Torgny Segerstedts kamp mot nazismen under andra världskriget? Vem minns inte Bengt Westerbergs demonstrativa avståndstagande från nydemokraterna, när han resolut lämnade lokalen för partiledarintervjuerna vid Ian Wachtmeisters entré.

Det är typiskt att Calle Svenson gör sitt befängda påstående utan skymten av belägg.

Jag finner angreppen på mig vara djupt kränkande.

Är jag populist därför att jag i tal och skrift kämpar för äldres och handikappades rätt till ett värdigt liv med rätt till självbestämmande?

Vad som menas med batongliberal, vet jag inte. Men jag kan försäkra, att jag aldrig kommer att ta en batong i min hand för att slå ner mina meningsmotståndare.

Däremot kommer jag att fortsätta mitt engagemang i sociala frågor. Jag kommer även i fortsättningen att kalla mig socialliberal!

ROLF HÖGBERG (FP), LUDVIKA

Mer läsning

Annons