Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB upptaxerades - miss i deklarationen

Annons

Upptaxeringen sker enligt uppgift på begäran av företaget och är inte resultatet av någon riktad skatterazzia mot det aktuella ABB-bolaget. Det bekräftades på onsdagen av ärendets handläggare Anna Rosling.

- Upptaxeringen sker enligt en egen begäran från företaget och underlaget gäller särskild löneskatt och pensionskostnader. De har i efterhand kommit in med en ny deklaration, klargör hon.

Enkelt förklarat handlar det, enligt Rosling, om att den första deklarationen var ofullständig. Detta så tillvida att någon glömt eller om man så vill missat att skriva in en uppgift på deklarationens framsida.

- Generellt är det ingen ovanlighet att företag missar ett belopp som ska fyllas i där. Vad jag kan se är det det som är problemet. Tas det inte upp på framsidan blir man inte beskattad för det, fortsätter handläggaren.

Rosling ser inget som helst dramatiskt med den uppkomna situationen även om det handlar om så många miljoner kronor.

- Nej, det här är inget märkvärdigt, det är bara ett omprövningsbeslut enligt en rättelse som de själva har gjort.

Rosling vill tydligt markera att det från Skatteverkets sida inte riktas några misstankar mot ABB om försök att undanhålla skatt.

- Det rör sig om ett administrativt misstag som vi själva uppdagade och rättade till. Nu är allt i sin ordning och vi är överens med Skatteverket, säger Christine Gunnarsson, presschef vid ABB i Västerås.

- Vi hade betalat in pengarna så de fanns på skattekontot men missade att skriva in vad vi skulle beskattas för. När pengarna betalades tillbaka förstod vi att något var fel. Då skickade vi ett brev till Skatteverket och satte omedelbart in pengarna igen, förklarar hon.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons