Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

800 ton stål tar form

Annons

Det är ett tufft schema för byggnationen. Tidsramarna är pressade och det är mycket som ska stämma för att allt ska fungera. När man går omkring i byggbråten i den blivande arenan så är det svårt att tro att den snart ska stå färdig för att ta emot nästan 8 000 åskådare på den första matchen den 3 oktober.

- Bygget flyter på enligt planerna, berättar Jan Kans, det går alltid rykten om förseningar men vi ligger faktiskt före tidsplanen på flera områden.

Fast det är fredag eftermiddag så är det febril aktivitet. Det är folk på alla håll och kanter i hallen. Snickare, elektriker och målare trängs med varandra och vill komma fram för att göra sitt jobb.

De som är vana med den gamla isstadion kommer att få skaffa karta och kompass för att hitta i de nya gångarna, etagen och lokalerna. Barer, restauranger, loger och till och med en bastu börjar ta form i rasande fart.

- På måndag börjar vi montera stolarna på det övre etaget på den västra läktaren, berättar Jan Kans.

Stolarna blir för övrigt inte blå utan röda för att det inte ska bli för mycket blåvit hockeyatmosfär i arenan. Den ska kunna användas till mycket annat också.

800 ton stål har svetsats samman för att bilda skalet och enorma mängder limträ klär in den nya evenemangsarenan till något ingen tidigare skådat.

- De som kommer hit till hösten kommer inte att känna igen sig över huvud taget. Allt kommer att vara helt nytt.

Är det verkligen så?

- Ja, vi gör till och med ny is snart, säger fastighetschefen Jan Kans och skrattar.

PER KÄLLGREN

Mer läsning

Annons