Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

71-åriga Kerstin värnar om ungdomsgården Kåken

/
  • Ny ungdomsgård. Boende i Djurås är oroliga för störningar när ungdomsgården Kåken flyttas hit till det nuvarande biblioteket.

Annons

Boende i centrala Djurås är oroliga över störningar från en "centraliserad" ungdomsgård. Det har lett till att det inletts en namninsamling mot flytten av Kåken.

- En del äldre befarar att flytten kommer att leda till att de blir störda av mopedtrafik, stoj och en hög ljudnivå. Men jag tycker att vi ska ta de problemen när och inte minst om de kommer. Det är alldeles onödigt att måla f-n på väggen, tycker Kerstin Pettersson.

Hon konstaterar att de flesta av de ungdomar som besöker Kåken går eller har gått vid Djuråsskolan, som ligger alldeles intill den lokal som ska bli ny ungdomsgård.

- Jag är orolig för att namninsamlingen bygger upp motsättningar i en situation när vi skulle kunna ha nytta av varandra och visa att vi kan umgås över generationsgränserna. Varje generation roar sig på sitt sätt och vi som börjar bli till åren måste kunna visa en viss tolerans, tycker Kerstin Pettersson, som betonar att det är ungdomarna som är samhällets framtid.

71-åringen slår fast att Djurås är ett mycket lugnt och tryggt samhälle och att det finns ungdomsledare vid Kåken.

- Min erfarenhet är att oro av det här slaget kan undanröjas om man pratar med och lär känna varandra. Jag är glad och lever upp när jag har förmånen att ha ungdomar omkring mig. Jag är alldeles övertygad om att både ungdomarna och de äldre skulle tycka att det var roligt om de närboende besökte ungdomsgården och lärde känna ungdomarna och ledarna, säger Kerstin Pettersson, som tycker att vi lever i ett alldeles för ålderssegregerat samhälle.

- Gör vi det här på rätt sätt - och låter ungdomarna vara ungdomar - kan flytten av ungdomsgården utveckla Djurås och bidra till att överbrygga generations- och förtroendeklyftor, anser hon.

Mer läsning

Annons