Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

70-åring dömd för sex med tioårig flicka

Annons

Han hade sexuellt umgänge med en flicka som bara var tio år gammal.

Nu har den 70-årige mannen dömts till fängelse i tio månader. Han ska också betala sammanlagt 120 000 kronor i skadestånd till flickan.

Den 70-årige mannen från Avestatrakten har dömts för sexuellt utnyttjande av underårig och sexuellt ofredande av flickan.

Det var under sommaren 2002 som mannen, vid ett stor antal tillfällen, hade sexuellt umgänge med den tioåriga flickan. Övergreppen ägde rum i mannens bostad.

Under rättegången i Falu tingsrätt nekade mannen till allt som åklagaren påstod hade hänt.

Flickan som blivit utsatt för 70-åringens övergrepp var med vid rättegången och svarade på frågor. Barnets mor och en kurator vittnade om vad flickan berättat för dem.

Dessutom fick rätten se en film från förhör som hållits med flickan.

Det var fyra år efter övergreppen som flickan orkade berätta för kuratorn om vad som hänt. Trots den långa tiden efter brotten anser tingsrätten att flickans berättelse är trovärdig.

Mannen ville inte gå med på att betala någon form av skadestånd. Men enligt tingsrättens dom ska nu 70-åringen betala sammanlagt 120 000 kronor i skadestånd till flickan. Av den summan avser 110 000 kronor kränkning och 10 000 kronor sveda och värk.

Mannen som tidigare är ostraffad får nu fängelse i tio månader.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons