Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

6,6 miljoner ska bort

Annons

- Jag ser inte att vi har någon möjlighet att stänga någon vårdcentral under nästa år. Vi måste fortsätta att jobba med vårt förändringsarbete och utvecklingsarbete, säger närsjukvårdschef Lisbeth Isaksson.

Falun har fått 4,7 miljoner kronor i omställningspengar nästa år. Räknar man med det underskott som Falun lär ta med sig in på nästa år får man lägga till cirka 2 miljoner kronor.

Tanken är att närsjukvårdsområdet för 2007 ska få 234,9 miljoner kronor.

Om närsjukvården skulle rulla på som i dag, utan några sparpaket, skulle verksamheten kosta 241,5 miljoner kronor.

Alltså måste närsjukvården under nästa år spara runt 6,6 miljoner kronor.

Kan du säga vad det blir för besparingar?

- Nej, det vet jag inte, säger Isaksson.

Hon berättar att det nu är bestämt att Kersti-projektet ska införas i hela kommunen under nästa år. Projektet utgår från en påhittad person, Kersti. Tanken med projektet är att kommuner och landsting ska titta på vad Kersti behöver, och lösa det utan att bry sig om vem som gör vad. Bara Kersti får det hon behöver.

Detta ska leda till att både kommun och landsting ska slippa göra dubbeljobb, och att Kersti ska kunna strunta i om det är kommunen eller landstinget som har ansvaret.

- Under januari ska en beskrivning göras av vad som fungerat bra och vad som kan förbättras i det projekt som pågått. Därefter är det tänkt att det här sättet att jobba succesivt ska införas i hela kommunen.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons