Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

51-åring åtalas för sexofredande mot tonårspojke

Annons

Pojken från Dalarna hade kommit i kontakt med ett av mannens barn via internet. Pojkarna kom bra överens via nätet och båda såg fram emot att få träffas.

En helg reste pojken från Dalarna i sällskap med en av sina föräldrar till Sundsvall. Pojken fick bo hemma hos kompisen, medan föräldern tog in på hotell.

Mitt i natten vaknade pojken av att kompisens pappa hade sin hand under täcket och vidrörde hans kropp.

Pojken blev rädd och kände stort obehag. Han skickade två SMS till föräldern med texterna: "Gubben tafsar på mig" och "Jag vågar inte somna om".

Föräldern kom då och hämtade pojken. Händelsen blev polisanmäld och när den 51-årige mannen fick reda på det begav han sig till polishuset. Han berättade att han varken var intresserad av pojkar eller män och att han var i färd med att lägga tillbaka täcket som pojken hade sparkat av sig. Anledningen till att han kommit åt kroppen förklarades med att täcket trasslat in sig mellan benen.

Det är förklaringar som kammaråklagare Lisa Eriksson i Sundsvall inte tror på.

- Jag har åtalat mannen som är misstänkt för sexuellt ofredande, säger Lisa Eriksson.

Mannen förekommer i tidigare polisutredningar sedan han blivit anmäld som misstänkt för sexuella övergrepp mot pojkar som varit tolv och tretton år gamla. Hans namn förekommer även i en anmälan från en 16-åring i norra Sverige.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons