Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50-talet gripna i riktad polisaktion

Annons

- Det är detta som vi i första hand har riktat in oss på i vår "störningsinsats", understryker kommissarie Bo Persson vid polisen i Borlänge.

- Självklart har även andra personer fastnat i aktionen men som helhet betraktat har det ändå inte förekommit några riktigt grova brott.

Ett 50-tal personer greps under de två veckorna för olika typer av brott. Bland annat rapporterades tolv personer för narkotikabrott varav åtta hade narkotika för eget bruk. Nio rattfyllerier upptäcktes och av dessa vara hela åtta drograttfylleri.

- I de kretsar som vi rörde oss är det tyvärr mycket vanligt med denna typ av rattfylleri, konstaterar Bo Persson.

Under tiden greps fyra personer för olika brott varav tre häktades.

Andra siffror under aktionen:

Tre personer omhändertogs för berusning.

Tre rapporterades för brott mot knivlagen.

Fem fall av grov olovlig körning.

Ett fall av hastighetsöverträdelse där återkallat körkort är att vänta.

Fyra omhändertagna körkort.

Två fordon belades med körförbud.

Elva fall av ingripande mot stölder, hälerier eller förberedelser till dylika brott.

Dessutom gjordes ingripanden med stöd av alkohollagen samt anmälan elnit LVM (Lagen om vård av missbrukare). Vidare ingripanden med anledning av olaga hot, försök till misshandel, misshandel samt övergrepp i rättssak.

-Så länge det förekommer brott i samhället kan man aldrig vara nöjd. Vi hade självklart sett ett 0-resultat. Men som samhället ser ut var detta heller inte att vänta.

Bo Persson konstaterar sammanfattningsvis att en beprövad arbetsmetod fungerar bra. Att behovet av dylika insatser även behövs fortsättningsvis men att insatsen inte är någon långsiktig lösning.

- Vi kommer självklart att fortsätta med "störningsinsatser" i såväl Ludvika som på andra platser i länet när vi känner att behov finns, betonar Bo Persson.

Den styrka som arbetat i Ludvika under dessa två veckor har bestått av en gruppchef och fem övriga poliser varav en hundförare.

Poliser har tagits från länsenheten samt Falun och Borlänge. Arbetstiderna har i huvudsak varit kvällar och nätter med koncentration på helgerna.

Det har förekommit samarbete med lokalpolisen i Ludvika.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons