Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50 nya jobb när Biltema öppnar

Annons

Kedjan har i dag varuhus på 34 orter i Norden, varav 14 i Sverige. Beslut har nu tagits om att bygga ett varuhus på 7 000-8 000 kvadratmeter i Borlänge.

Byggstart ska ske i augusti 2007 och varuhuset ska enligt planerna öppna i maj 2008.

Platsen för bygget är Arkitekten, på Norra Backa industriområde, där kommunen i dag bedriver viss gymnasieutbildning inom fordon och bygg.

Lokalerna ska rivas för att ge plats åt varuhuset.

En del av gymnasieutbildningen ska bedrivas i andra lokaler och en del företagsförläggas. Bland annat i samarbete med Borlänge energi och andra aktörer i branschen.

- Det kommer inte att bli några problem, säger Åsa Frithiofson, ordförande i gymnasienämnden.

Fastigheten ägs i dag av kommunens fastighetsbolag Hushagen, som säljer till kommunen. Kommunen säljer i sin tur till Biltema för fyra miljoner kronor. Området är på totalt 25 000 kvadratmeter.

Detta upplägg görs för att kommunen i ett exploateringsavtal ska kunna ställa olika krav på exempelvis miljö och parkeringar.

-Vi har länge fört diskussioner med Biltema. Det här är en mycket viktig etablering. En nisch i handeln som vi inte har i Borlänge i dag, säger kommunalrådet Peter Hultqvist.

-Jag är oerhört nöjd med att vi har klart med Biltemas etablering. Det utvecklar handeln på ett bra sätt och stärker Borlänges position i sammanhanget.

Kommunen har påbörjat ett arbete med att se över Norra Backas framtida utveckling. Mer handel kan komma, inte minst med tanke på närheten till Kupolen.

-I och med att det här blir offentligt skapar det intresse hos andra intressenter, menar Peter Hultqvist.

Biltema räknar med att behöva anställa 50 personer i Borlänge, varav 30 på heltid.

Omsättningen beräknas bli 120 miljoner kronor om året. Bilrelaterade produkter svarar för ungefär 30 procent av omsättningen.

-Vi har växt mycket på hem, fritid, bygg och teknik, säger Patric Wistrand.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons