Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

44-åringgillade inte flickvännens föräldrar

Annons

44-åringen ansåg att hans flickväns mamma och sambo favoriserade flickvännens bror.

Det gillade han inte. Ogillandet tog sig uttryck i över 70 telefonpåringningar, urkundsförfalskning och två fall av misshandel. Gärningar som i sin tur ledde till en tingsrättsdom.

Tingsrätten skriver i sin dom att 44-åringen och hans flickvän/sambos relation med den övriga familjen är milt sagt ansträngd.

Kanske inte så konstigt med tanke på vad 44-åringen utsatt flickvännens släktingar för.

I tisdags dömde tingsrätten den 44-åriga Ludvikamannen till skyddstillsyn och 30 dagsböter för ofredande, urkundsförfalskning och misshandel.

Enligt domen har 44-åringen främst riktat sitt ogillande mot flickvännens mors 73-åriga sambo. Det är honom 44-åringen har misshandlat vid två tillfällen.

24 juli 2004 slog han 73-åringen med öppen hand i ansiktet en gång. 17 januari 2005 smällde 44-åringen till den gamle farbrorn en andra gång. Men den gången nöjde han sig inte med en smäll, utan nöp honom också i näsan. Vid båda dessa tillfällen skedde övergreppen oprovocerat.

Under sommaren 2004 ringde 44-åringen gång på gång hem till flickvännens mamma och hennes sambo. Närmare bestämt 17 gånger mellan 21 maj och 1 juni 2004. Och åtminstone 55 gånger under perioden juli - augusti samma år.

Intensiteten i ringandet gör att tingsrätten ser förfarandet som ett ofredande.

Det var dock inte bara 73-åringen som fick känna av 44-åringens missnöje. Vid två tillfällen skickade han in en flyttanmälan gällande sin flickväns bror, och en gång gällande hennes mamma.

Tingsrätten skriver i sin dom att sån här typ av brottslighet, samlat sett, normalt leder till fängelse. Men omständigheterna kring 44-åringens person bedöms som så pass speciella att påföljden därför bör stanna vid skyddstillsyn. Rätten antar att en övervakare bidrar till att mannen avhåller sig från brottslighet.

Den dömde ska betala 10000 kronor i skadestånd till 73-åringen för kränkning. Han ska dessutom betala kostnaderna som flyttanmälningarna orsakat.

44-åringen var även åtalad misstänkt för olaga hot och ytterligare ett ofredande men tingsrätten ogillade åtalet på dessa punkter eftersom det inte gick att styrka brott.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons