Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

40 döda i bombdåd vid Bagdad-skola

Annons

40 människor dödades och många skadades i ett självmordsdåd utanför en handelshögskola i Bagdad i dag, rapporterar polis enligt Reuters.

De flesta offren var studenter, sade polisen.

När självmordsbombaren försökte ta sig in på skolans område blev han avvisad av vakter och utlöste då sin laddning.

Högskolan ligger i ett shiadominerat området, men har inte bara shiamuslimska studenter. Rebeller har regelbundet angripit irakiska universitet och högskolor.

Handelshögskolan är en del av Mustansiriyah-universitetet, som ligger i en annan del av Bagdad och som förra månaden var måltavla för två bilbomber och ett självmordsattentat som dödade 70 människor.

Rebeller utförde i dag en rad våldsdåd den irakiska huvudstaden trots de amerikanska och irakiska styrkornas försök att stabilisera läget i Bagdad.

Två raketer slog ner i ett shiamuslimskt område i södra Bagdad. Det fanns olika uppgifter om antalet offer, men AP rapporterar att minst tio människor dödades.

En bilbomb dödade en person och sårade fyra i centrala Bagdad, inte långt från den iranska ambassaden, uppgav polisen, som inte trodde att ambassaden varit målet för attentatet.

En annan bilbomb exploderade på en affärsgata i Karrada-distriktet i centrala Bagdad. Enligt en poliskälla skadade fyra personer, men en annan källa uppgav att det inte fanns några skadade, skriver Reuters.

Premiärminister Nuri al-Maliki hävdade i lördags att den nya säkerhetsoperationen i Bagdad haft framgång. Enligt al-Maliki har omkring 400 rebeller dödats av amerikanska och irakiska styrkor sedan offensiven inleddes i mitten av februari.

Men strax efter al-Malikis framträdande angrep väpnade rebeller en vägspärr nära Bagdads flygplats och dödade åtta poliser.

TT

Mer läsning

Annons