Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

40-åring slogs medvetslös vid skoterolycka

Annons

Frågan är om det kan styrkas vem som kört skotern. De två inblandade hävdar att en tredje, ej namngiven person, varit med och suttit närmast styret då olyckan inträffade.

- Det påminner inte så litet om Alfons Åberg-sagorna, Alfons brukar ju skylla på en "Mållgan" om det inträffar något mindre bra, säger en polisman.

Polisen fick anmälan från en av de inblandade i olyckan. Denne uppgav då att de kraschat med skotern på en led i området mellan Tandådalen och Hundfjället, och att en kamrat låg medvetslös och fastklämd under skotern.

Anmälaren berättade att han lagt sin jacka över den skadade kamraten och sedan skyndat iväg för att slå larm.

Då fjällräddare kom till platsen hittade de skotern, men varken någon skadad eller jackan. Det visade sig att den skadade kvicknat till och för fots, utan sko på ena foten, tagit sig hem till sin bostad som låg i närheten.

Där påträffades den "skadade". Han hade inga nämnvärda blessyrer och behövde inte ens till läkare. Däremot var han berusad och utandningsprovet visade över 1 promille. Han delgavs misstanke om grovt rattfylleri men ville inte gå med på att han kört skotern.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons