Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

40-åring åtalas för sexuellt utnyttjande

Annons

Den 40-årige mannen ska ha under många år misshandlat sin dotter. I åtalet anges det att han minst en gång per vecka under perioden 1996 till 2003 vållat sin dotter syrebrist och andnöd genom att trycka en kudde mot hennes ansikte, dels genom att ta stryptag runt hennes hals.

Vid tre tillfällen under åren 1997 till 1998 har han tryckt ner henne i badkaret och som följd av detta har dottern fått kallsupar och syrebrist.

Till detta ska läggas att 40-åringen under perioden 2000 och 2002 sexuellt utnyttjat sin dotter.

Åklagaren anser att mannen visat särskild hänsynslöshet och råhet.

Misshandeln har fortsatt och den 3 november har han genom att trycka en kudde mot hennes ansikte vållat henne andnöd, syrebrist och underhudsblödningar.

Även senare har han tryckt ner henne i badkaret under vattnet och vållat andnöd, syrebrist och kallsupar.

Under 2005 har han hotat dottern genom att hålla upp henne mot ett fönster på andra våningen i bostaden och hotat att kasta ut henne genom fönstret.

Mannen åtalas även för att ha misshandlat sin son och för att ha hotat honom.

Under sommaren 2006 knuffade 40-åringen sin son utför en slänt och vid fallet slog han i ett räcke och fick bland annat en sårskada och smärtor.

Tidigare, någon gång under 2002-2003 har mannen tryckt ner sin son i badkaret under vattnet, vilket vållat sonen smärta, andningssvårigheter och medvetslöshet.

I åtalet ingår även ett olaga hot där 40-åringen hållit ut sonens överkropp genom ett fönster på andra våningen och hotat kasta ut honom.

Brotten anses som grova med hänvisning till att det handlar om barn och att 40-åringen visat särskild hänsynslöshet och råhet.

Mannen sitter häktad sedan den 24 november 2006.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons