Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

37-åring begärs häktad för mord

Annons

De två männen, 35 och 28 år gamla, som suttit anhållna för delaktighet kring mordet i Överkalix har försatts på fri fot. De fick lämna arresten i dag men är fortfarande misstänkta för skyddande av brottsling.

Den 37-årige man som misstänks för mordet i Överkalix i söndags har begärts häktad. I dag lämnade kammaråklagare Thor-Bertil Mjörnerud in en häktningsframställan, där mannen begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Häktningsförhandlingarna sker i tingsrätten i Haparanda på onsdagsförmiddagen.

Enligt Thor-Bertil Mjörnerud har polisen hittat mordvapnet som gömts undan i trakten, men han vill inte berätta vilken typ av vapen det rör sig om. Däremot står det klart att det senare i veckan planeras en rekonstruktion av händelseförloppet.

Hur den häktade mannen ställer sig till brottsanklagelserna är oklart. Mycket tyder på att dramat var följden av en uppgörelse i kriminella kretsar. Den mördade mannen träffades av två skott från ett grovkalibrigt vapen och dog på vägen till sjukhus.

TT

Mer läsning

Annons