Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

33-åring åtalas för knarkbrott och olaga hot

Annons

En 33-årig Avestabo som suttit häktad, misstänkt för bland annat bilstöld och narkotikabrott, åtalas nu vid Falu tingsrätt.

Det var tidigt på morgonen den 10 maj som mannen greps efter att polisen fått tips av en privatperson. Han hade brutit sig in i en bil i centrala Avesta med en skruvmejsel och kört därifrån. På Garmakaregatan upptäckte polisen två män som smög omkring på parkeringen. Den ene hann fly, men 33-åringen togs med till stationen för förhör. Han hade en mindre mängd amfetamin på sig och i hans skåp vid arrestavdelningen, upptäcktes även 16 Sobril-tabletter som klassas som narkotika.

Mannen är också misstänkt för att dagen innan, ha brutit sig in i en annan bil. Han tros ha försökt stjäla körkort och bankomatkort, men blivit avbruten.

33-åringen åtalas på sammanlagt sju punkter. Dels för brotten han misstänks ha begått den 10 maj, men också för två händelser förra året. Vid ett tillfälle ska han ha haft amfetamin på sig och i november misstänks han ha gjort ett inbrott i en bostad i Avesta. Där stals 4 800 kronor och en kamera värd 2 500 kronor. När paret, som ägde bostaden, försökte hindra 33-åringen att lämna huset i väntan på polis hotade han dem till livet. Därför krävs 33-åringen på 20 000 kronor i skadestånd till paret med anledning av olaga hot, grov stöld och kränkning.

JOHAN KÄLLS

Mer läsning

Annons