Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

32-åringen åtalas för våldtäkt på 17-årig flicka

Annons

Mannen hade knytit kontakt med flickan på internet och utgav sig för att vara betydligt yngre än han var. Flickan reste sedan till Borlänge för att träffa mannen.

Enligt åklagare Fredrik Skoglund ska våldtäkten genomförts i mannens bostad i Borlänge, en adress som mannen bott på sedan ett år tillbaka. Det rör sig inte om en överfallsvåldtäkt.

Mannen lade sig på flickan och använde sin kroppstyngd för att tvinga till sig samlag. Samtidigt gjorde flickan motstånd och vred sig och försökte knuffa undan mannen.

Mannen har vid förhören förnekat att han våldtagit flickan, men medger att han har haft sexuellt umgänge med henne. Enligt åklagare Fredrik Skoglund sade flickan att hon inte varit intresserad av ett intimt förhållade med mannen.

Ett vittne, en kamrat till flickan, har vid förhör intygat att flickan berättat för henne att mannen hade våldfört sig på henne.

Flickan anmälde övergreppet tisdagen den 20 juni och polisen uppsökte mannens lägenhet samma dag, utan att finna honom. Innan polisen lämnade platsen gjordes en husrannsakan. Samma dag anhölls mannen i sin frånvaro. Efter det beslöt man att efterlysa honom och den bil man trodde att han färdades i.

De följande dagarna sökte polisen upp mannens bostad dock utan att finna honom. På söndagen den 25 juni fick polisen tips om att mannen troligtvis befann sig i bostaden. Efter att ha knackat på, utan att få svar, gick de in i lägenheten och fann mannen. Han greps under stillsamma former och fördes till polishuset för ett inledande förhör. Han häktades den 29 juni och sitter alltjämt häktad.

Detta är inte första gången mannen figurerar i en brottsutredning. I december 2004 misstänktes mannen ha förgripit sig sexuellt på ett barn. Övergreppen skulle ha ägt rum i Dalarna under november och december 2004. Utredningen lades sedan ner, eftersom åklagaren inte ansåg att bevisningen var tillräckigt stark för att väcka åtal.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons