Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

32-årig mordmisstänkt släppt ur häktet

Annons

Den 32-årige man som är misstänkt för dåden den 23 april greps den 3 maj och häktades kort därefter. Han är alltjämt på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök och polisutredningen fortsätter. Mannen skulle ha begärts omhäktad i går, men åklagaren valde i stället att släppa honom eftersom det ännu inte finns tillräckligt starka bevis mot den mordmisstänkte.

- Vi bedömer att den misstänkte inte kommer att försvåra utredningen eller att han kommer att försvinna ur landet.

- Det är många andra brott vi utreder trots att gärningsmännen befinner sig på fri fot, säger kommissarie Bo Persson, vid polisen i Dalarna.

Utredningsmaterialet har vuxit och över 400 hundra personer har förhörts.

- Utredningen har inte gått som vi velat. Om den hade det skulle vi aldrig släppa honom. Vi strävar givetvis efter att komma längre i utredningen, säger Persson.

Utredningen fortsätter som tidigare och bland annat väntar man på analysresultat från Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL.

Vad är det som ska analyserats?

- Det är massor. Vid en brottsplatsundersökning försöker man lyfta upp hela platsen för att få den analyserad. Det kan vara föremål, blodfläckar och DNA.

Mordet och mordförsöket ägde rum i Avesta natten till den 23 april. En nerblodad man hittades på gatan utanför polishuset i Avesta. Mannens blodspår ledde till Myrgatan och i trapphuset fann polisen den mördade 22-åringen. Han hade mördats med en kniv och ett av huggen hade gått rakt in i hjärtat.

19-åringen som också överfölls med kniv svävade mellan liv och död i flera dagar, men återhämtade sig och kunde några dagar efter händelserna svara på polisens frågor.

Med hjälp av riksmordkommissionen kunde polisen den 3 maj gripa den misstänkte mannen.

Mer läsning

Annons