Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3-åring körde över barn

/
  • Olycka. Det var på Dalgatan i Älvdalen som en treåring pojke i går kväll lyckades få i gång sin pappas veteranbil ock körde över två andra barn som skadades lindigt. Foto: Björn Rehnström/arkiv

Annons

- På något sätt fick pojken i gång bilen och backade på de två andra barnen, säger Glenn Masuhr, stationsbefäl i Mora.

Det hela inträffade på Dalgatan i centrala Älvdalen. Pappan till treåringen skulle visa sin bil för föräldrarna till de andra barnen, två flickor på fyra och fem år.

- Treåringen satt till att börja med ensam i baksätet av bilen, berättar Glenn Masuhr. Men sedan hoppade pojken fram och satte sig i framsätet.

Startnyckeln satt i den gamla veteranbilen. De vuxna stod utanför. I ett obevakat ögonblick vred treåringen om startnyckel och bilen startade med ett ryck.

- Bilen tog ett skutt bakåt på ungefär fyra meter, berättar Glenn Masuhr.

Bakom bilen stod de två flickorna. Treåringens pappa lyckades få stopp på bilen, men olyckan var redan ett faktum. Larmet om olyckan inkom till SOS klockan 19.20.

- Det ena barnet blev helt överkört, medan det andra barnet klarade sig med lindriga skador, säger Carina Nilsson, länsvakthavande på Dalapolisen.

Till en början befarade man att flickan som kördes över hade skadats allvarligt. Båda fördes i ambulans till akutmottagningen på Mora lasarett.

Sent i går kväll kunde sjukhuset ge beskedet att båda flickorna hade fått lindriga skador.

Den yngsta flickan har brutit nyckelbenet. Hon fick stanna kvar på sjukhuset över natten för observation.

- Hon kom under framhjulet med överkroppen och huvudet. Jag trodde det var mycket värre än det var, sade flickornas pappa sent i går kväll till expressen.se

- Vi är lättade att det gått så bra.

Just nu pågår det en festival i Älvdalen och det var mycket folk som rörde sig ute på gatorna. Ambulanserna som körde genom samhället väckte därför stor uppmärksamhet.

Mer läsning

Annons